011/404-3003; 069/4043002  069/404-3001

ORTOPEDSKI ULOŠCI

Siguran korak kroz život potreban je svakome od nas. Pošto nas kroz život nose stopala, potrebno im je posvetiti posebnu negu. Spušteni svodovi (uzdužni i poprečni) stopala su najčešći razlog zbog kojeg zabrinuti roditelji dovode svoju decu kod ortopeda ili fizijatra.Deformiteti stopala mogu biti posledica već postojećih, ili uvod u dodatne zdravstvene probleme  , što sve govori da roditeljska briga i strah nisu neosnovani.

ULOŠCI ZA STOPALA PO MERI

Na osnovu posebnih merenja pristupa se izradi individualnih uložaka za stopala. Njihov oblik i izgled određuje obučena osoba koji obavlja merenje. Ortopedski ulošci se izrađuju od različitih vrsta poliuretana, tj. sintetičkih sunđerasto-penastih materijala lakih za oblikovanje i održavanje.Ovakvi materijali svojom elastičnošću i apsorpcionim svojstvima delimično preuzimaju pritisak koji stopala vrše na podlogu, pa na taj način smanjuju i opterećenje koje trpe stopala, skočni zglobovi, kolena, kukovi i kičmeni stub. 

 ovaj način je moguće izabrati optimalan oblik uloška za svakog pacijenta. Ortopedski ulošci za stopala sadrže udubljenja i ispupčenja, koja su napravljena u zavisnosti od tačaka opterećenja. Na ovaj način se postiže korekcija svodova stopala, stabilizacija pozicije pete, kao i distribucija optere?enja stopala, tako što se rasterećuju oni delovi na kojima stopalo trpi najveći pritisak, a istovremeno se opterećuju oni delovi stopala koji su manje opterećeni ili nisu uopšte.  

ANATOMSKI ULOŠCI ZA STOPALA

Anatomski ulošci imaju ulogu pravilnog podupiranja i rasterećivanja stopala a time se postiže smanjenje smetnji i preveniraju se mogući poremećaji statike. Funkcija ovakvih uložaka je i otklanjanje bolova u nogama, zglobovima, stopalima, kolenima, kukovima i leđima. 

Može se pronaći veliki izbor separatora za stopala, uložaka za petu, uložaka za uzdužni svod, kao i silikonskih ili kožnih uložaka. Postoji veliki broj gotovih uložaka za različite namene. Stručno osoblje će vas posavetovati koji modeli vama najviše odgovaraju. 


Uporedi proizvod (0)


ORTOPEDSKI ULOŠCI RE001-STANDARDNI

ORTOPEDSKI ULOŠCI RE001-STANDARDNI

STANDARDNI ORTOPEDSKI ULOŠCI    Ortopedski ulošci se izrađuju za decu i odrasele i mo..

1.980,00Din Bez PDV-a: 1.800,00Din

ORTOPEDSKI ULOŠCI RE002-STANDARDNI

ORTOPEDSKI ULOŠCI RE002-STANDARDNI

STANDARDNI ORTOPEDSKI ULOŠCI   Ortopedski ulošci se izrađuju za decu i odrasele i mogu bit..

2.420,00Din Bez PDV-a: 2.200,00Din

ORTOPEDSKI ULOŠCI RE003-STANDARDNI

ORTOPEDSKI ULOŠCI RE003-STANDARDNI

STANDARDNI ORTOPEDSKI ULOŠCI   Ortopedski ulošci se izrađuju za decu i odrasele i mogu bit..

2.750,00Din Bez PDV-a: 2.500,00Din

Stranica 1 do 3 od 3 (1 stranica)